Zoek je bio hotel op basis van jouw criteria

Een bio hotel zoeken

Bio hotels, duurzame hotels met aandacht voor mens, dier en milieu. Wie op zoek is naar een bio hotel Duitsland, Spanje of Italië vindt deze hier. Maar ook voor bio hotels in België, Nederland, Luxemburg, Griekenland of elders in Europa kan je hier terecht. Of je nu een bio hotel met biologische maaltijden zoekt of veganist bent en een bio hotel zoekt waar ze heerlijke veganistische maaltijden kunnen bereiden. Hier vind je een overzicht van bio hotels en compleet verzorgde wellness en yoga reizen met aandacht voor het milieu en duurzaamheid.

Veel bio hotels zijn CO2 neutraal en per trein bereikbaar. Dat maakt deze milieuvriendelijke hotels aantrekkelijk voor reizigers die wel op vakantie willen gaan maar tegelijkertijd hun principes niet willen loslaten. Een bio hotel is vergelijkbaar met eco toerisme, heerlijk genieten maar niet ten koste van het milieu, mensen of dieren. Ook als je een vegetarische vakantie wil boeken, kan je prima in een bio hotel terecht.


Bio hotel met spa

Genieten van een Spa tijdens je verblijf in een bio hotel. Veel bio hotels beschikken over een spa en sauna. Als je bijvoorbeeld een spa Duitsland boekt in een bio hotel Duitsland, kan je meestal genieten van een spa in zuiver bronwater. Duitsland kent veel bronnen van natuurlijke oorsprong. Bio hotels met spa zuiveren hun spa of zwembad in de regel niet met chloorhoudende schoonmaakmiddelen. In een bio hotel worden geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt in tegenstelling tot “gewone hotels”. Je kunt via deze site een bio hotel met spa en sauna zoeken. Bijvoorbeeld een bio hotel met spa in Duitsland, Spanje of Griekenland.

Bio hotel met ayurveda

Ayurveda is de oudste geneeswijze van de wereld en komt oorspronkelijk uit India en Sri Lanka waar je vele ayurveda gezondheidscentra en retreats vindt. Veel bio hotels bieden ook een ayurveda programma aan. Bijvoorbeeld ayurveda massages tijdens je verblijf in het bio hotel. Als je via de zoekbox bovenaan deze site op “hotels en ayurveda zoekt” krijg je de bio hotels te zien met ayurveda.

Bio hotel met yoga

Yoga tijdens je vakantie of retreat beoefenen? Ook je yoga retreat kan je in een bio hotel of spa hotel boeken. Voor een yoga vakantie of yoga retreat, bezoek onze website yoga-retreat.be Ook als je single bent , kan je een yoga retreat boeken. In veel bio hotels worden yoga lessen gegeven en is er een yoga ruimte beschikbaar.

Bio hotel zoeken met vegetarische keuken

Ben je vegetariër en op zoek naar een bio hotel met vegetarische keuken? In bijna alle bio hotels worden vegetarische maaltijden geserveerd. Vegetarisch wil zeggen met biologisch eitje, kaas, biologische melk. Er wordt bij vegetarische bio hotels dus geen vlees of vis geserveerd. Biologische en vegetarische hotels, het is vaak een kenmerk van het duurzame hotel.

Bio hotels met veganistische keuken

Veel bio hotels serveren, op verzoek, veganistische maaltijden. Ook hier worden in de regel zoveel mogelijk biologische ingrediënten en streekproducten gebruikt. Biologische producten zijn in de regel CO2 neutraal en beter voor het milieu. Bio hotels hebben meestal ook het Green Key keurmerk, toonbeeld voor duurzaam ondernemer in de toeristische sector. Bij bio hotels is een veganistisch ontbijt meestal een standaard optie, voor de lunch en diner moet meestal een veganistische optie worden geplaatst. Ook glutenvrije en veganistisch is meestal mogelijk.